IZDVAJAMO

REČ UREDNIKA

Pretplata

Iz redakcije

Sabor trubača u Guči

Foto galerija


SRB INFO

 

ČESTITAMO


 

 

 

 

 

”OGLEDALO” 16 GODINA SA VAMA

 

 

 

“OGLEDALO“, SerbianMirror, nezavisni srpski mesečni list već 16 godina se izdaje u Čikagu, u želji da sačuva naše pismo i naš jezik, poveže sunarodnike širom Amerike sa maticom, i objektivno informiše čitaoce o dogadjajima iz zemlje i iz naših zajednica u dijaspori. Očuvanje srpskog jezika i tradicije, promovisanje kulture, afirmisanje naših poznatih ličnosti, pomoć ugroženim sunarodnicima, neke su od oblasti u kojima “Ogledalo“ nastoji da ostavi vredan trag. Svih ovih godina informisali smo o svim relevantnim dogadjajima naše zajednice u dijaspori i Srbiji. Propratili smo važne aktuelne dogadjaje, podržali humane akcije, kulturne i verske dogadjaje i političke teme…

 

Raduje nas da nas čitaju sve generacije, jer se trudimo da u svakom broju imamo raznovrsne korisne informacije. Organizovali smo putovanja za Srbiju i obilazak atraktivnih destinacija, kao i naših poznatih manastira, ali i posete festivalima. U organizaciji našeg lista održan je izbor najlepše Srpkinje Amerike, a poslednjih godina težište našeg rada stavili smo na kulturu. Promovisali smo mlade talentovane pevače, kako u Čikagu tako i u Srbiji, jer smo pobednicima omogućili direktno učešće na festivalu “Moravski biseri“ i “Nisville” džez festivalu.

 

 

Sa ponosom ističemo naš projekat Srpski filmski festival Čikago, koji već pet godina puni bioskope u Čikagu, Vašingtonu i Dalasu, Teksas. Prikazane su brojne premijere najnovijih filmova srpske kinematografije i doveli smo glavne aktere filmova da se lično poklone publici. Za naš festival vlada veliko interesovanje u matici, pa jezvanično predstavljen u Filmskom centru Srbije, gde smo dobili mnoge pohvale. Da podsetimo, “Ogledalo“ se zvanično promovisalo u Srbiji u Ministarstvu za dijasporu 2007. godine, gde su prisustvovale mnoge eminentne ličnosti. Dogadjaj su propratile sve veće medijske kuće u zemlji, a govorili su tadašnji predstavnik RTS-a Aleksandar Vlajković, novinar Marko Lopušina, kao i naš poznati akademik Matija Bećković. U našu čast priredjeni su i prijemi u Ministarstvu za dijasporu, Matici iseljenika Srbije i na Belom dvoru.

Mi ćemo i dalje nastaviti da vas, upornim radom kao i do sada, što vernije informišemo i obaveštavamo o svim važnim segmentima društva, promovišući našu tradiciju, kulturu, istoriju i veru. Želja nam je da što dalje dosegne srpska reč. Da pisana reč potvrdi naše postojanje i stvaranje i da buduće generacije ne zaborave svoje korene. I na kraju, zahvaljujemo svim našim saradnicima koji volonterski rade sve ove godine. Od srca hvala i prijateljima “Ogledala“, koji su imali razumevanja i pomogli naš rad kao sponzori, donatori ili učesnici programa, bez kojih naše novine ne bi opstale.

 

Marijana Maljković

 

 

 

Redakcija || Reklame || Arhiva || Pretplata || Galerija || Linkovi || Kontakt

sva prava zadržana © Serbian Mirror

design by KompArt