IZDVAJAMO

REČ UREDNIKA

Pretplata

Iz redakcije

Sabor trubača u Guči

Foto galerija


SRB INFO

 

ČESTITAMO


 

 

 

 

 

OGLEDALO U GUČI GUČA U OGLEDALU 2010.

 

Ponuda za Guču, u našem aranžmanu. U organizaciji našeg lista možete poći u Guču na ovogodišnji 50. Sabor trubača. Tura uključuje sledeće: Prevoz modernim autobusom koji poseduje klimu i najsavremenije audio i video uredjaje na relaciji Begrad, Oplenac, Guča, 19. avgusta, 2010. Smeštaj u Guči za 3 noći i 4 dana. Autobuski prevoz na relaciji: Guča, Mokra Gora, Sargan, Ovčar Banja i povratak u Beograd 22. avgusta, 2010. godine, uveče. Smeštaj u hotelu na Mokroj Gori – Šarganska Osmica, dvokrevetne sobe, dva prenoćišta uz doručak. Obilazak Oplenca, crkve i muzeja, kuće kralja Petra. Obilazak Drvengrada, etno sela Emira Kusturice. Ručak po dolasku u Čačku i ručak na povratku u Ovčar Banji na splavu uz muziku trubača za srećan povratak kući. Kamermana sa TV FOX koji ce snimiti ceo naš doživljaj i prilog će biti emitovan ma FOX televiziji u Srbiji, a avko od putnika će dobiti svoj primerak emisije sa putovanja.

 

 

 

 

Cena ovog aranžmana je $650.00

Za rezervacije, koje se moraju izvršiti što pre pozovite: 773.744.0373

 

Sadržaj našeg putovanja Na putu za Guču usput ćemo se zaustaviti u Topoli na Oplenacu i obići hram Svetog Đorđa i mauzolej Karađorđevića, kao i muzej kuću kralja Petra.

U Guči ćemo provesti četri dana. Prisustvovaćemo koncertu Gorana Bregovića i svim završnim takmičenjima sabora. Nakon toga put će nas povesti na Mokru Goru i Šargan, gde ćemo provesti dva dana u prelepoj prirodi i lepoti Drvengrada i vožnji atraktivne Šarganske Osmice.

Na povratku ka Beogradu odabrali smo splav u Ovčar Banji na kome ćemo uzivati u srpskim specijalitetima uz oproštajnu muziku trubača. Ukoliko želite da nam se pridružite i budete deo naše ekipe na ovom putovanju pozovite nas što pre jer se rezeracije moraju izvrsiti do kraja februara.

 

Ne zaboravite ovo je 50. sabor trubača u Guči od koga se očekuje pravi spektakl.

 

 

 


 

GUČA PRESTONICA TRUBE

50. Sabora trubača u Guči

 

Guča je najveci festival trube na svetu i treći najveći etno festival posle karnevala u Riju i Oktobarfesta. Ovaj sabor je počeo davne 1961. godine, sa četiri orkestra i 2.500 posetilaca, ove 2010. godine, Guča očekuje milion gostiju. “Izrasli smo u pravi srpski brend” – kaže Slobodan Jolović, predsednik opštine Lučani i dodaje – “Sama Guča je reljefno geografski gledano arena. Tu truba odjekuje drugačije, takav zvuk truba nema nigde, i Guča je po tome specifična”. Dragačevski sabor trubača u Guči 2010. godine, doživeće svoje jubilarno 50. izdanje. Biće to novi početak i nova etapa.

 

 

Mokra Gora:

Šarganska “osmica” i Drvengrad Jedinstvena pruga uskog koloseka Šarganska Osmica, i etno selo Drvengrad, učinili su da Mokra Gora postane top turistička destinacija u Srbiji.

Mokra Gora, selo u opštini Užice, okruženo Zlatiborom i Tarom, smešteno je na krajnjem zapadu Srbije. Selo je postalo popularna turistička destinacija zahvaljujući Šarganskoj osmici, jedinstvenoj pruzi uskog koloseka, kao i etno selu Drvengrad. Kraj je karakterističan po očuvanim starim brvnarama razbacanim po pašnjacima, bogatim šumama, lekovitim izvorima, i autentičnim prirodnim lepotama.

 

Šarganska osmica

Šarganska osmica je izuzetno atraktivna turi s t i č k o - m u z e j s k a železnica u Evropi. Ono što je čini jedinstvenom je pruga uskog koloseka. Probijajući se kroz stenovite i strme terene pruga pravi neobičnu putanju, koja gledana iz vazduha ima oblik broja osam. Pruga od železničke stanice u Mokroj Gori do obližnje stanice u Šargan-Vitasima, uga je 13 km i na svojoj krivudavoj putanji prolazi kroz čak 20 tunela. Prilikom vožnje koja traje oko 1h, savlađuje se visinska razlika i uspon od 300m. Pritom se otvaraju neverovatni predeli koji se mogu sagledati sa pet vidikovaca kod kojih voz staje u toku vožnje.

 

 

Drvengrad

Popularnosti ovog sela doprineo je reditelj Emir Kusturica, izgradnjom etno sela, koji je dobio status grada-hotela sa četiri zvezdice. Selo je smešteno na brdu Mećavnik, i dominira visinom, u šta ćete se nesumnjivo uveriti ukoliko krenete pešice strmom ulicom koja vodi do njega. Drvengrad predstavlja čitav grad u malom; sastoji se iz kompleksa brvnara i sadrži sva gradska obeležja. Glavna ulica nosi naziv nobelovca Ive Andrića i prostire se od ulazne kapije do crkve Svetog Save, smeštene na prostranom trgu. Ostale ulice koje krivudaju između autentičnih drvenih kućica, takođe nose imena slavnih – Džima Džarmuša, Maradone, Novaka Đokovića, Felinija, Čkalje. Na Mećavniku se u Januaru održava i filmski festival Kustendorf, koji već drugi put za redom okuplja ljubitelje filmske umetnosti.U Drvengradu postoje slikarska galerija Macola, bioskop Andergraund, poslastičarnica, restoran domaće kuhinje, biblioteka, prodavnica narodne radinosti .. Iako na prvi pogled odaje utisak usnulog sela, u Drvengradu postoje čak i bankomat i bežični internet.

 

 

 

Redakcija || Reklame || Arhiva || Pretplata || Galerija || Linkovi || Kontakt

sva prava zadržana © Serbian Mirror

design by KompArt